Op naar innovatieve oplossingen!

Afgelopen vrijdag vond het Expertise Lab van de Urban Energy Challenge plaats bij Ennatuurlijk in Eindhoven. De teams werkten toe naar innovatieve oplossingen voor de uitdagingen rondom duurzaam wonen zonder aardgas.

Het Expertise Lab begon met een workshop creatief denken, waarna de teams zo veel mogelijk ideeën bedachten. Ze verfijnden hun ideeën door deze voor te leggen aan verschillende experts. De experts varieerde van burgers die zich hard maken voor de warmtetransitie, tot professoren en energieconsultants. Door gebruik te maken van deze kennis uit verschillende invalshoeken, kwamen de teams tot waardevolle nieuwe inzichten!

Met talloze post-its, pennen en papier werd er de hele dag volop gebrainstormd en overlegd. ‘Het is gaaf om in een multidisciplinair team te werken. Je merkt dat ieder vanuit zijn eigen achtergrond op andere ideeën komt’ vertelt Anthea van Scherpenzeel die met haar team aan de case van Liander werkt. Ze geeft aan dat deelname aan de Urban Energy Challenge haar nu al veel heeft opgeleverd: ‘Ik leer totaal andere vaardigheden aan dan tijdens mijn studie en ben erg blij dat ik door deelname een concrete manier heb gevonden mij te verdiepen in de energietransitie, omdat ik deze kans binnen mijn studie niet heb!’

De teams hebben nog dik twee weken om hun innovatieve oplossing voor duurzaam wonen zonder aardgas verder uit te werken. Zij presenteren deze 25 mei op het hoofdkantoor van Liander. Ben jij ook al zo benieuwd met welke innovatieve ideeën de teams de jury om ver gaan blazen?

Bekijk de foto’s van het Expertise Lab hier!