Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over de Urban Energy Challenge! Is iets toch nog niet helemaal duidelijk? Stuur dan een mailtje naar info@sustainablemotion.nl.

Wat is de Urban Energy Challenge?

Tijdens de Urban Energy Challenge gaan 32 studenten en starters in multidisciplinaire teams aan de slag met actuele vraagstukken van 4 belangrijke stakeholders uit de warmtesector. Je wordt met je team door de stakeholders uitgedaagd oplossingen te bedenken voor de uitdagingen die zij tegenkomen bij de implementatie van de veelbelovende alternatieven voor aardgas bij bestaande woningen. De stakeholders die jou uitdagen zijn: Enpuls, Gemeente Rotterdam, Vattenfall en Gemeente Amsterdam.

Het programma biedt begeleiding door experts en diverse workshops en trainingen, die helpen om in een korte tijd een bijzondere prestatie neer te zetten. Meer weten over het programma? Check het hier!

Met de Urban Energy Challenge draag je direct bij aan Nederlands grootste uitdaging én ervaar je de warmtesector in de praktijk. De ultieme boost voor een impactvolle carrière!

Voor wie is de Urban Energy Challenge?

Elke HBO of WO-student of starter die wilt bijdragen aan een aardgasvrij Nederland en zijn of haar talent in wilt zetten om de transitie naar het duurzaam verwarmen van woningen te versnellen. Het maakt daarbij niet uit welke studie je doet of hebt gedaan. Sterker nog, elke studieachtergrond kan van waarde zijn om tot oplossingen te komen voor de uitdagingen van de 4 uitdagers. Júist ook sociale studieachtergronden.

Ben je op zoek naar praktijkervaring, stage of misschien wel een baan? Dan is de Urban Energy Challenge de perfecte mogelijkheid om jezelf bij 4 belangrijke stakeholders van de warmtesector te profileren!

Heb ik voorkennis over duurzaamheid, energie of warmte nodig?

Nee, specifieke voorkennis over duurzaamheid, energie of warmte is niet nodig, want door de vorming van interdisciplinaire teams en professionele begeleiding beschik jij met je team over de juiste skills en kennis die nodig zijn om mee te doen! De Urban Energy Challenge biedt juist de mogelijkheid meer over deze onderwerpen te leren. De uitdagingen van de 4 stakeholders zijn van een sociale aard, dus voor studenten en starters met een sociaalwetenschappelijke achtergrond is dit juist dè manier om aan een duurzamer Nederland bij te dragen.

Wat levert de challenge mij op?

Tijdens de Urban Energy Challenge krijg je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan een aardgasvrij Nederland door met jouw oplossingen de transitie naar het duurzaam verwarmen van woningen te versnellen. Met een multidisciplinair team werk je aan een innovatieve oplossing waar jullie stakeholder écht wat aan heeft. Je doet dus zeer relevante praktijkervaring op!

Ook ontwikkel je jezelf in korte tijd op professioneel niveau. Het programma biedt begeleiding door experts en diverse workshops en trainingen, die jou en je teamgenoten helpen in korte tijd een bijzondere prestatie neer te zetten.

Bovendien willen de stakeholders binnen de snelgroeiende warmtesector maar wat graag in contact komen met nieuw talent. Jij krijgt de kans jezelf tijdens de Urban Energy Challenge te profileren binnen deze sector. Dit levert een waardevol en inspirerend netwerk op.

Kortom, de Urban Energy Challenge is de ultieme boost voor een impactvolle carrière!

Hoe werkt de aanmeld- en selectieprocedure?

Schrijf je vóór 15 oktober individueel in via het inschrijfformulier. Bij de inschrijving stuur je je CV en een motivatie mee.

De vier stakeholders selecteren elk 8 kandidaten op basis van hun CV en motivatie. In totaal zijn er 32 plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je opvalt! Alle geselecteerden krijgen na de selectie (op 19, 20 of 21 oktober) een uitnodigingsmail. Als je geselecteerd bent, heb je 24 uur de tijd om op deze uitnodiging in te gaan, hierna vervalt de uitnodiging.

 

Schrijf ik me individueel of met een team in?

Je schrijft je individueel in voor de challenge. Natuurlijk kun je ook je vrienden aansporen om mee te doen, maar er is geen garantie dat jullie samen in een team worden geplaatst. De deelnemende stakeholders selecteren ieder 8 deelnemers. Deze 8 deelnemers worden in 2 teams van 4 personen onderverdeeld. Op basis van ervaring, studieachtergrond en woonplaats wordt je ingedeeld. Zo krijg je een interessante mix van teamgenoten die elkaar perfect aanvullen! Op de Kick-off leer je je teamgenoten kennen.