Programma

Doe praktijkervaring op, ontwikkel jezelf op professioneel gebied en draag bij aan een aardgasvrij Nederland. Benieuwd? Lees hier wat het programma voor de UEC 2021 inhoudt!

Kick-off

29 oktober | 15:00 – 17:15
Online

Tijd voor introductie! De Kickoff is de officiele start van de UEC 2021 en tijdens deze interactieve middag leer je je teamgenoten kennen. Vertegenwoordigers van elke organisatie  (Enpuls, Vattenfall, Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam) stellen zichzelf voor en lichten hun uitdaging toe. Ook ontvang je alle informatie die je nodig hebt om met jouw team aan de slag te gaan.

Analyse Lab

5 november | 12:30 – 17:15
op locatie

Jullie kunnen bijna aan de slag! Maar om tot een goede oplossing te komen is een goede analyse van groot belang. Jullie beginnen met een workshop teamanalyse om erachter te komen wat de superpowers zijn van jullie team. Daarna krijg je een training vraagstukanalyse om dieper tot de kern van jullie uitdaging te komen. De gehele middag staat begeleiding klaar om vragen te beantwoorden.

Innovation Lab

19 november | 09:30 – 17:30
Op locatie

Tijd om ideeën te bedenken! Deze bijeenkomst begeleid jullie bij het bedenken van nieuwe ideeën, het kiezen van een ideerichting, uitwerking en uiteindelijk validatie. De dag start met een training ‘creatief denken’, die jullie in staat stelt zo veel mogelijk ideeën te bedenken en een ideerichting verder uit te werken. Na de training ga je met je team aan de slag. De hele dag staat begeleiding voor jullie klaar om vragen te beantwoorden. Kom maar op met die innovatieve ideeën!

Finale

10 december | 13:00 – 18:00
Op locatie

Tijdens de Finale presenteer je met jouw team jullie innovatieve oplossing. Een jury kiest de winnaar van de Urban Energy Challenge. Hoewel er maar één team kan winnen, ga je sowieso naar huis met een dosis praktijkervaring én een waardevol netwerk dat je mogelijkheden biedt om jullie idee in de praktijk te brengen. Kortom, de Urban Energy Challenge is de ultieme boost voor een impactvolle carrière!